2013. július 13., szombat

Film, film, film

Rövid leszek - mondta a kigyó, majd a sinekre vetette magát. :) Egyik legjobb favicc, amit valaha hallottam, és a mai mottóm is.

Két filmet ajánlanék, de előbb jöjjön a rossz hir. A pocsék filmek listája folytatódott, mikor is múlt héten elmentünk az After Earth (A Föld után) cimű mesteralkotásra. Akkor sem fogom a rendezőre, mert M. Night Shyamalant még az ág is húzza, és akitől a Hatodik érzéket kaptuk... annak jár egy kis megbocsátás. Nekem is szarul megy a munkám ezekben a hetekben, neki már évek óta, de van ilyen. Rövid ismertető a filmről: Az emberiség már nem a Földön, hanem egy veszélyes helyen él, ahol az Ursa (nem a sör Ursus, hanem egy medvére még véletlenül sem emlékeztető vadállat, amely hót süket-vak-néma, de a félelmet azt kiszagolja) Will generális nagyobbik gyerekét a kisebbik szeme láttára ölte meg. Évek múlva Will-fapofa meg a poszttraumatikus-stressz-Jaden-fia apa-fiú kapcsolatépitésnek álcázott hadművelete közben véletlenül a Fölre kerülnek, és egyedül a fiú tudja megmenteni az életüket. Ezért kell végignézzen két óra unalmas filmet bocsi, úgy értem végigharcolja magát az extrémmé vált világunk 100 km-én. Közben ugrunk az időn, teren és logikán át össze-vissza. Jó filmötlet volt, rossz kezekben.

A két jó film, amely megtörte a hosszú kinlódásunkat: Now you see me (Szemfényvesztők) és az Én, a robot. Az első egy nagyon vagány, friss szemléletű, egész család által élvezhető film négy illuzionista négy nagy fellépéséről. A második egy sci-fi, messze ugyan a cimét adó Asimov kisregénytől, de ha másért nem, azért érdemes megnézni, hogy lássuk mit is tud Willy Smith, ha nagyon akar. Azt azért megjegyzem, hogy elitélem a rendezőt: képes volt majd' az egyetlen nagy irói művet kiforditani, amit valaha a technológia jó oldaláról irtak. Asimov robotjai igazi társai az embernek, kedvesek, aranyosak, képtelenek bántani bárkit is, és sosem fordulnak ellenünk. Na, nem baj, azért a film érdekes. Amit még feltétlenül megnézünk a jövő hetek folyamán : A dolphins tale, The Lorax, és a Hotel Transylvania... Drukkoljatok, legyenek jók.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése