2012. február 23., csütörtök

Harc a zombi uzemmod ellen - nem csak 28 nap mulva

Ez a reggel megint nem indult jol, fajt az agyam helye es tenyleg utalom, mikor mar a nap is ezzel kezdodik. Erre mondta volt egy lany a felvidekrol, akit meg valami kemia versenyen ismertem meg, hogy vannak napok, amikor ugy erzet magad mint a harmatos libaf..s. Akkor tiz percig rohogtem rajta, legalabb ha szarul erzem magam reggel van min mosolyogni.

Eldontottem mar jo regen, hogy en ugyan nem leszek kavefuggo, es hiaba ilyesztgettek, hogy majd az egyetemen en is a hosszu ejszakakat kaveval fogom ellensulyozni, mar csak azert sem! Se hosszu ejszaka (legalabbis nem tanulassal toltott), sem kavefuggoseg. Sajnos itt Hollandiaban gondolom a napfeny hianyabol adodolag minden romaniai ismeros faradtsagra panaszkodik, velem egyetemben. Igy kavefuggo azert nem lettem, de nagyobb rendszeresseggel fogyasztom, mint kellene. Anyuka szerint, aki nem mellesleg nagy kavebarat, jot tesz nagyon a kave, mert megelozi a vegbelrakot. Igen, az emberek nagy tobbsege biztos ezert inditja a reggelt a forro feketevel (nem jokepu barnaboru uriemberekre gondolok, bar az is megvan, ha mar nagyon kell ;) ) mert ugy ebred, hogy akkor o most megelozi a vegbelrakot. Aztan meg egyszer, mert sosem lehet tudni, es a nap folyaman meg jo sokszor, mert biztos ami biztos. Aztan mar egy ido utan annyira felsz a vegbelraktol, hogy muszaly minden nap tobbszor megelozzed. :) Csak az zavar az egeszben hogy akkor sem akarok semmilyen etelnek-italnak a rabszolgajava valni. Mert akkor reggel csak az Anyag erdekel. Igenis en akarom eldonteni, hogy most jol esne-e ez vagy az; nem a testem kell diktalja, hogy most aztan iszol, baratocskam, mert maskepp nem leszek hasznalhato.

Igy harcoltam evekig, es ma is igyekszem varialni a reggeli forro italt. A kavet amugy is csak, ahogy hollandul mondjak koffie verkeerd ( =helytelen, forditott kave) formaban iszom, ami ugy ket ujjnyi kavet, negy ujjnyi tejet es egy kanal cukrot jelent. De igy is probalom csokkenteni a mennyiseget. Ha jol indult a nap, eleg a zold tea, hetvegenkent pedig kave helyett forro csoki is kerulhet a tejbe. Ha igazan nehez a kezdet, mint ma is, akkor egy fel kave, kicsi tej es ket kanal forro csoki a menu. Viszont abban en sem terek el a tomegtol, hogy forron szeretem. Lehetoleg ugy, hogy meg egessen, es fujdogalni kelljen egy adagig, amig eleri a tokeletes homersekletet, amikor mar nem egeti le mindenutt a nyalkahartyadat, de azert meg majdnem majdnem. Csak mersekelt mennyisegben, hogy elozzuk is meg a rakot, es ne verjuk tonkre az idegrendszert. :) Persze engedtessek meg az, hogy mertek a vodor is. :)) Ki hogy szereti.

Egy apro adalek: fejfajas ellen anyuka mindig egy jo ujjnyi friss kavet ket kanal citomlevel kever. (hat, igen, mondtam hogy szereti a kavet, kulso-belso alkalmazasra jo :)); mint a bach viragterapia, de ez mar egy masik tema) Kiprobaltam, es tenyleg. Olyan pocsek ize van, hogy attol minden sejted sokkot kap es elfelejt fajni. Komolyabb fejfajast csak ideiglenesen gyogyit, de addig jo, amig az advil elkezd hatni, es ez tenyleg instant. Csak vigyazz, mert reggel eselye van, hogy startbol visszajon az egesz reggelistul.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése