2012. november 23., péntek

Kis gyerek, kis baj, nagy gyerek... maffiaharc?-2

Mikor iskolai problémát irok, még véletlenül sem a tanulással töltött heti 50 órára gondolok, pedig erről is volna véleményem rendesen.

Az osztály, ahova kicsi öcsém bekerült, eléggé agressziv közösség. Az első fél évben még tűrögeti az ember a keményebb vicceket, elmondták a szüleim  ezerszer neki, hogy csak ne vegye magára. Könnyű az mondani, mert a gyerekek kegyetlenek és gonoszak tudnak lenni, és olyan érzékük van a védtelen részek megtalálására, hogy csak na. Lehel félénkebb az átlagnál, azt hiszem illik rá, hogy "használat előtt felrázandó". Erre még jobban rákapott az a pár fiú, elmondják mindennek, nem is ismételném, de felnőtt körben is erős szavak. Ismételgettük neki, hogy ne féljen, nem bánthatják, soha nem fognak kezet emelni rá. Na persze. Hiába panaszkodik a sok szülő, szinte mindennaposak ez ilyen dolgok. Nekem betelt a pohár, amikor nyáron bevallotta Lehel, hogy úgy gyomorszájon vágták, hogy nem kapott levegőt.

Remélték a szüleink azért, hogy nyáron változik a helyzet. Nem változott. Múlt hét már náluk is kiverte a biztositékot. Elállták a gyerek útját, majd rácsaptak a seprűnyéllel. Ahogy szegénykém felemelte a kezét, hogy védekezzen pont az alkarját kapták el, ami fel is dagadt. Anyuka habzó szájjal hivta a másik gyerek anyját. Még jó, hogy nem voltam otthon, mert erős késztetést érzek, hogy felmenjek és eltörjem a másikok kezét is. Az osztályfőnöknő vonogatja a vállát, a többi gyerek sunnyog.
Többszöri rákérdezésre bevallotta pár szülő, ők mit csináltak. Hát megállt bennem az ütő: az apukák felmennek, és megfenyegetik a verekedős osztálytársakat. Ha nem hat, olyan is van, aki felbérelt egy cigánygyermeket, hogy verje meg, akit kell. Megáll az ész... tényleg megáll.

Egyelőre abban maradtunk, hogy most orvosi igazolás került a sérülésekről, következőkor rendőrség lesz. És addig nem hagyjuk, amig ezeket ki nem csapják, le nem vonják a magaviseletüket... hátha ez a szülőket megijeszti, és jobban figyelnek, mit is csinál az ártatlan csemetéjük. Közben megy fel a cukrom rendesen, mert hogy tudjam megigérni Lehelnek többet ilyen nem történik? Más iskola nincs, ahova lehet vinni. Sok rossz közül kell választani... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése