2013. április 22., hétfő

Panasz

Megint nem lesz ekezet, ezer bocs...

Jon holnap Orsi, meg a novere, nagy az orom!:)Majd irok, hogy merre jartunk, mit ettunk, mit csinaltunk. (Ja, sikerult leadni 0.8 kg-ot, annak ellenere, hogy nem volt tokeletes a het! Juppi!!!)

Amirol most nagyon szeretnek irni, az a panaszkodas. Tudjatok, az egesz sirva vigad a magyar cimu mese. En itt jottem ra igazan, hogy mennyire belenkneveltek, hogy panaszkodni nem szep dolog, vagyis hat a szemelyes problemaidrol nem er. A politikat szithatod, de ha egyebekert ugymond nyavajogsz, akkor nem lesznek barataid, es keseru embernek titulalnak. Vagy valami hasonlo. Ilyenekker etettek gyermekkoromban egyebkent. Beszelgettunk egy ismerossel, Leslievel, arrol, hogy mennyire kulturafuggo az egesz sztori.

Megvallom, eleinte azt gondoltam, hogy kb 90%-ig. Nem tudom levetkozni azt, hogy az optimista szemelyiseg valojaban egy gyonyoru ertek, es ha nem felig telenek latod a poharat, a legkevesebb amit tehetsz, az, hogy hallgatsz rola. Pedig nem hiszem igazan, de meggyozodesem, hogy masok e szerint fognak megitelni, meg akkor is, ha en nem eszerint itelem meg oket. Miert az a legeny, aki minden problemaja ellenere vidam kepet vag? Csak en vagyok igy, vagy mas is eszrevette mar mennyire dicserjuk az ilyen embereket: beteg, de nem panaszkodik, mindig vidam, ez aztan a legeny/leany a talpan!

Ne ertsen senki felre, tisztelem es becsulom azt, aki betegseg/csaladi problema stb ellenere kepes pozitiv maradni, erot meriteni abbol, ami van, es kilabalni a maga ket laban. De mindenki mas, es tele van a hocipom mar azzal, amikor kerdezzuk egymast, hogy itheg a fityeg, es radobjuk, hogy ilyen meg olyen szuperul. Mert mit szol a barat, szomszed, kollega, csaladtag ha en most neki elkezdem sorolni a problemaimat, es elmondom, hogy most bizony felig tele van a pohar, sot ki is csordul, de nem vizzel...? Biztos hazamegy es ujsagolja majd mindenkinek, hogy en milyen nyavajgos is vagyok, ahelyett, hogy orulnek milyen szep csaladom van, milyen jo az egeszsegem, szep a kertem, jo a munkam es illatos a frissen mosott kiskutyam. Pedig lehet, hogy pl labszaga van a nyulamnak es ez engem irto modon zavar.(Tudd meg, nagyon zavaro tud lenni egy labszagu nyul. Erzed az egesz lakasban es allhatsz neki gerilla-szeru mosdatasnak: raveted magad, amikor pihen, magadhoz oleled jol, mert a kicsi hulyenek eros izmai vannak, agya meg csontja viszont semmi szinte, ergo a sajat gerincet eltorheti a nagy kapalozasban, bemesz a furdobe, rajossz, hogy csak ket kezed van, es a nyulat harom kellene tartsa, csapot fogaddal megnyitod, szabad konyokoddel ellenorzod a homersekletet, mert a hideget a kuta se birja, a forrotol meg a tepsiben kot ki a tapsifules, orosz cirkuszi akrobatat megszegyenito kezkifacsaro mozdulatokkal a hatara forditod a vadat, majd vissza, majd oldalra, a legerzekenyebb testreszeikent feltett tappancsait igyekszel viz ala dugni,rajossz, folyo vizzel nem megy, dugot be az orroddal, allo vizzel se megy, vegre lefrocskolod es elengeded. Fel ora mulva rajossz, hogy szart sem ert az egesz, mert ide szappan kell. Megismetled a mozdulatsort egy meglehetosen ingerult nyullal es babasamponnan. A vege egy idegesen dobbantgato szorgomboc, uszo furdoszoba es migren. Hidegen kell talalni, rozmaringgal meghintve.)

Vagy - felreteve a viccet - tenyleg szar napom volt, es semmi sem jo. Akkor ilyenkor nem panaszkodunk, hanem magunkban tartjuk.
Miert is?

Hogy megse zarjam ilyen kurtan furcsan, itt van valami, ami tenyleg jol esett ma. Hajra Dove!


2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Szerintem az is fontos, hogy kinek mondja el az ember a gondjait, mert csak igen kevesen tudják a helyén kezelni a dolgot. Félő, hogy sokan túl felszínesek és csak kiöntik a gondot a mások elé, ami nem vezet sehova. Inkább az a jó, ha ki tudod önteni a gondokat és aztán a másik emberrel morzsánként teszik helyre a dolgokat. :) Bocsánat, ha terjengős lettem volna!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy megnevettettél ezen a morcos, esős reggelen a nyúl-fürdetős sztorival! :D Tudom, hogy mondtam már, de most megismétlem, hogy irigykedem Orsiékra, hogy ott lehetnek nálatok. Én is nagyon szeretnék menni, de hátha egy-két éven belül sikerül összehozni.
    Puszi.

    VálaszTörlés