2015. február 24., kedd

Igy irtok ti ???

Ma egy kiakados bejegyzes lesz, magyar karakterek nelkul, mert valamiert nem mukodnek...

Regen anyuka rendszeresen vette es az egesz csalad szivesen olvasta a Nok Lapjat. Mostanaban csak egyszer-ketszer vesszuk evente, amikor nagymama utazik. Egyszeruen nem ugyanaz, mint ami volt, minosegileg... hat nem is tudom, hogy fogalmazzam meg. Szar.

Regebben meg szivesen olvastam a noklapjacafe weboldalt is, most mar csak az almatlan ejszakak talalnak ott, es mindig leszidom magam miatta, mert uuuuugy felbosszant, hogy csak na.

1. Bottal tudnam verni azokat a brit kutatokat, akik elvben mindenre rajonnek, aztan az ujsagirok nagy hajraval kommentaljak. Lattatok, milyenekre "jottek ra"? Pl. kilenc lepes a boldogsag fele, vagy 5 lepes, amivel boldogga teheted a ferjed, vagy 3 gyereknevelesi aranyszabaly. Aztan valtogatodik a fejem-falba-verem-nyilvanvalo (a ferj orul, ha a felesege nem zsortolodik 24-bol 24-et vagy a gyerekeid szellemi fejlodesehez fontos, hogy kommunikalj veluk eletkoruknak megfeleloen Hat b... meg a jegesmaci, magamtol nem jottem volna ra, hogy a csecsemonek nem a napi egy Kaffka novellat kell felolvasni, es meggyozodesem, hogy az oldalbordadonor - mint minden mas Homo Sapiens - azzal a vagyalommal ebred, hogy de jo lenne most, ha valaki becsulettel lecseszne - es el nem tudom kepzelni, hogy ezt valojaban kutatta valaki 2015-ben) meg a hiszi-a-piszi ( "tinerete fara batranete si viata fara de moarte" - egy lepesre van csak, kinai gilisztat kell enni reggeli elott pont 22 perccel es 45 masodperccel). Megmondom en nektek itt es most a nagy titkot, hogy kik ezek a titokzatos kutatok: az ujsagiro szomszedjanak a 20 eves Jancsi fia kiment szezonmunkara Liverpoolba, ott jart osszesen vagy 2-3 lannyal, akik veletlenul mind magasabbak voltak, mint az itthoni horcsogrocsogei exei es szerettek a fekete cipoket, ellenben a barnakkal. Erre Jancsi lekovetkeztette tudomanyos folenyet bizonyitando, hogy a magas lanyok a fekete cipokert rajonganak, az alacsonyabbak meg a barnakert. Sot, mellekvaganykent azt is feltetelezte, hogy ha fekete cipot hord egy huszoneves, akkor startbol no 5 centit. Tadadadam: brit tudosok legujabb kutatasa.

2. Ami hir, es tenyleg erdemelne ket szot, arrol fel szo esik, az is minosithetetlen hangnemben es/vagy csak kepekkel. "Lam-lam, nem csak Magyarhonban vannak orultek, ime az XYZ-ben elkovetett bombazas legveresebb kepsorai". Nem is lenne ezzel baj, ha ez kepriport volna. Nem kepriport. Nezzetek meg Egyed Ufo Zoltan muveit, mert azok adnak is valamit, es megmutatjak, hogy kell ezt csinalni.

3. Ami a legjobban felhaborit azok a cikkek. Igen, ujsagiro vagy, es ez a munkad, nem engedheted meg magadnak, hogy zsortolodsz, ha irni kell, es ezt ki is fejezed nyiltan. Tegnap olvastam egy cikket arrol, hogy mennyire bosszanto, ha a moziban trollok ulnek, akik mindenre kommentalnak, hangosat es bosszantoak. Gondoltam a cimrol, hogy na, akkor most korbejarjuk a temat, mert ez tenyleg egy problema. Az iro elmeselte a sztorit, mi szerint a baratnojevel joegtudja mit nezett a hetvegen, es mennyire zavarta, hogy egy par huszoneves srac allandoan es hangosan beszolongatott a szereploknek. Ez olyan 150-200 szobol megvolt. Azutan zarta sorait azzal, hogy jobb idopocsekolas lett volna otthon ulni tv-t nezni, es akkor most o nem irna ezt a cikket sem. Mivan?! Akkor mas cikket irnal apuskam, mert tudtommal ezert fizetnek. En a privat blogomban elmeselem, mi bosszantott a hetvegen, aztan zarom soraimat. Ez nem cikk, ez naplobejegyzes. Egy rendes cikkben minimum a sztorival inditassz, aztan esetleg megkerdezel egy ket embert (nem, a baratnod nem szamit) a mozizok kozul, ok hogy ertekeltek a zavaro bekiabalasokat, beszelsz a moziban az illetekesekkel, hogy szerintuk mekkora problema ez, es mit lehet/tudnak/akarnak tenni ellene, ha mas otleted nincs behozod a brit kutatokat (akik megallapitjak, hogy az emberek jobb szeretnek ugy filmet nezni, ha nem bofognek a nyakukba) es aztan esetleg meg megoldasokat is megemlitessz, peldakkal (Bivalybasznadon ezt ugy oldottak meg, hogy tobb teremort vettek fel - ezt sajnos a helyi mozi nem engedheti meg maganak, de esetleg dolgozhatnank onkentesekkel, hadd kerdezzuk meg a helyi focicsapatot, mit csinalnak pentek delutan) es kiterjesztheted a temat arra is, mennyire mas a mozikultura most, mint volt 20 evvel ezelott (nem, nem a bezzeg-az-en-idomben cimu felkialtasokkal, hanem igenis nyitott szemlelettel) miert (TV otthon, a mozik eppen hogy kijonnek) es mit lehetne tenni, hogy mindenki boldogabb es kulturaltabb legyen(megtanitani otthon es az iskolaban a gyerekeket, hogy mi is az etikett szinhazban/operaban/moziban/babeloadason illetve gyakorlatilag is elvinni oket, hogy kiprobaljak ezeket).

Ez csak par pelda volt, raadasnak eleg laza temakrol. Ugyanezt nem lehet az ebolarol lejatszani, de megis megteszik ezt is. I rest my case, megyek beveszem a nyugtatomat, es iszom ra egy pohar bort. Basszus, nem szabad se nyugtato, se pohar bor. Nem baj, majd megnezem, hogy a brit kutatok mit mondtak ezek hasznalatarol, mert szerintem meg a kicsi is ki van akadva. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése