2013. augusztus 28., szerda

Szomszédok

Tegnap éjjel felét alvás helyett bosszankodással töltöttem, és azon filóztam, irjam-e meg ezt a bejegyzést, mert a téma kicsit... 18 karikás. De hátha valakinek, akárkinek akad egy jó ötlete hogy lehet megoldani a problémát.

Ne kacagjatok rajtam. Vagyis kacaghattok nyugodtan,mert elég röhelyes, de higgyétek el, mindenből megárthat a sok. Szóval, a bal oldali szomszédainkról van szó. Pár hete meleg van, igy nyitott ablaknál tudunk csak aludni. Jól izolál a ház, másképp 25-27 fokok vannak bent és szuszogni sem lehet. Sorházban lakunk, ami azt jelenti, hogy a fal-üres-fal másik oldalán van a szomszédék hálószobája, és gyakorlatilag egymás fele nyilik az ablakunk.
Egyik este éppen elszundikálnánk, amikor gyanús hangokra leszünk figyelmesek. hogy is irjam körül, hogy ne hangzodjon profánul... hm, szóval hát a szomszédok éppen az intimszféráikat osztják meg egymással. De ne képzeljetek csöndes sóhajokat, nem, olyan hangosan, mintha a szó szoros értelmében mellettünk lennének, és most pattantak volna ki egy erősen cenzurálatlan filmből. Először még röhög az ember, kikászálódik a saját ágyából és hálószobájából, hogy legyen meg az intimitásuk, amire úgy néz ki mi kell ügyeljünk. Következőkor már hangosabban csapja be az ajtót-ablakot, húzza fel a zenét, filmet, akármit. Mindent kipróbáltunk. Minél hangosabbra teszel valamit, annál hangosabbak lesznek. MINDENT lehet hallani, hadd ne irjam le most.
Pár napja pedig átálltak a - nem túlzok - napi 3 alkalomra. Este 11-12 fele, amikor éppen elaludnál. Felkelsz, morcosan becsukod az ablakot, és felteszel valami hangoskönyvet. Fél óra múlva hőség van, felébredsz, vissza az egész. Éjjel 1-2 közt megint ugyanaz. Hajnali 6 fele megint. Mindig felébredek, és irgalmatlanul haragszom, a fene egye meg, mindenkinek magánügye, tartsa meg magának. Kötve hiszem, hogy nem vették észre magukat, mert ha nyitva van mindkét ablak a hangosabb beszéd simán átmegy (mi igy halkan beszélgetünk esténként, nehogy zavarjunk valakit).

Tisztában vagyok vele, hogy röhelyes dolognak hangzik, és nem is vagyok prűd, de ez több a soknál. Muszáj nekem éjjel háromszor pornóra ébrednem??! Tényleg kétségbe vagyok esve, nem tudom, mit tegyek. Mégsem lehet ezt csak úgy megbeszélni. Próbáltuk finoman mondani, hogy "ja, bocsi tegnap este 9-kor éppen kalapáltam hármat, vagy beszéltem telefonon, vagy stb és hát ugye minden áthallatszik, ugye nem zavartalak". De nem, és nem. Szerintem nem érdekli őket kinek mi a baja. Pedig annyit kérnék csak, hogy csukják már be azt a k... ablakot, hogy ne ébredjen fel az ember az éjjel közepén háromszor.

Elnézést, ha morcos voltam, de ez van, ha nincs 6 órám aludni egyhuzamban. És bosszant, feszélyez meg kényelmetlen helyzetbe hoz ez az egész. 

1 megjegyzés:

  1. Szió!
    Nálunk a felső és az oldalsó szomszéd lepedőakrobatázik. Szerencsére általában hajnal 2-kor, amikor alszunk. :) Mondjuk szerintem a felső csaj valami fura helyen szocializálódott, mert úgy sikít, akit gyilkolnak. :D

    VálaszTörlés