2013. szeptember 25., szerda

Könnyű esti olvasmány

Ma három nemlétező szabad órám elment azzal, hogy amerikai irányelveket olvastam arról, mi mindennel lőheti el az ember a meg sem fogant gyereke életét majdanán - vagyis mit ajánlanak az orvosok az egészséges terhesség, és baba érdekében. Igen, mazochista vagyok, és egyébként ezzel készülök fel a nagy találkára október harmadikán. Kiváncsiak vagytok, mi mindent tudtam meg?

  • Kutatások igazolták, hogy minél többet szedsz föl az alatt a 40 hét alatt annál több marad rajtad. Igen, ezt kutatták. Pénzt kapott valaki, valakik érte, hogy összeszámolják, X + Y egyenlő Z kiló, Z minusz baba és tartozékok egyenlő E (eredmény), tehát minél nagyobb az X és az Y annál nagyobb lesz az E, mert a babák szerencsére nem szoktak 12 kilóval érkezni. Köszönöm, hogy a tudomány ezzel gazdagodhatott.
  • Ha túlsúlyosan mész a terhességbe a gyereked felnőttkorára nagyobb eséllyel lesz túlsúlyos. Ha a baba nagyobb, mint 4 kiló, nagyobb eséllyel lesz túlsúlyos. Ha limitált kalóriát eszel, hogy megelőzd ezt, attól még "megérzi" a kicsi mocsok, és akkor is nagyobb eséllyel lesz túlsúlyos. Ha nem érdekelnek a kalóriák, és felszedsz becsületesen.... dobpergést kérek... igen, kitaláltátok: nagyobb eséllyel lesz túlsúlyos. Ha metabolikus problémád van, nem tudsz lefogyni, neaggyisten nem is akarsz a terhesség előtt, akkor szerintük már el is lőtted a gyerek egészségét. Ja, és az ötvenévfelettiek válási kvótája 0,25%-al magasabb azoknál, akiknek az anyja terhesség alatt zöldalmát evett eperfagyival, de 0,12%-al alacsonyabb ha piros almát evett banánfagyival és csokiöntettel. Tudják, mert a kommunizmusban ebből volt a legtöbb: eper és banánfagyi meg csokiöntet.
  • Vannak orvosok szép számmal, akik tényleg komolyan azt ajánlják, ne szedj fel semmit, vagy fogyj csak nyugodtan 15 kilót. Mit tégy érte? Ja, lehetőleg 1200 kalória legyen elég, és kuss. 
  • Ha krónikus beteg vagy és gyógyszert szedsz, ami a kutatások szerint nem veszélyes, lehet éppen befizetsz egy autizmus, ADHD, stb túrára. Ha beteg vagy, de nem szedsz gyógyszert a gyerek fogyatékos lesz. Egészségesen született? Nembaj, lehet mentálisan sérült. Ha nem sikerül a matek érettségi az anyja a hibás, természetesen. Nem értem meg soha, hogy ha muszáj egy gyógyszert szedjél, mert FATÁLIS lehet a magzatnak és/vagy neked a hiánya, akkor miért kell lenyomni a torkodon a hátrányát? 
  • Megfigyelték, hogy a terhesség előtti étkezés tipusa nem befolyásolja a baba születési súlyát. Sokkolta a kutatókat. MI A FENÉÉRT BEFOLYÁSOLNÁ? 
Döntöttem, mától egészségesebben élek, hogy a majdani gyerekeim szellemi és fizikai épségét biztositsam. Első pont: ha marhaságokat olvas anyád, az átszivárog az éteren át. Mától nem olvasok marhaságokat. És ha nem vigyáznak, megmondom én nekik mindjárt, hova is tegyék azt a csillagot. 

1 megjegyzés:

  1. Szia! :)

    Azért csapkodnám döglött hallal az ilyen kutatókat. Szerintem a legfontosabb a harmónia. Érthető persze, hogy mindenki jót szeretne a gyerekének, de az ebben való igyekvés túl görcsössé tesz és ez is mérgezi a gyerekkel való viszonyt.

    VálaszTörlés