2012. június 2., szombat

Ez itt a reklám helye - 1. rész

Valljuk be őszintén, mindenkinek van valami bogaras hobbija vagy szokása, amit szégyell megfelelőképpen. :). Én a reklámokat szeretem például, de tényleg. Külön sikerélményem van, amikor megértek egy reklámos viccet hollandul.

Több okból is: először örülök, hogy végre elértem olyan szintre a nyelvvel, hogy veszem a szóvicceket. Nem alábecsülendő. Szerintem ott kezdődik az igazi nyelvtudás, amikor már érted a vicceiket (szó és kulturán alapulókat egyaránt) és álmodsz az adott nyelven. Ez utóbbi még nem sikerült hollandul, de románul sem, úgyhogy üsse kő! :) Másodszor meg tetszik az egész ötlet. Van gyakorlatilag fél perc idejük arra, hogy meggyőzzenek, neked az a termék KELL. Nem semmi az sem, hogy csinálják. Szerintem mindenki, aki magyar tévét néz, ismeri például nyuszómuszót. Vagy Idegesitő Emesét. Annakidején nem tudtunk leszállni a menjünk-még-egy-köööööört kocsiról. Összeszaladt a család a karácsonyi kistehén különkiadásra "Nem leszek karácsonyi disz a fán", pedig tényleg a butuska a legenyhébb jelző rá. Megis ma is könnyesre röhögöm magam rajta.



Aztán ott vannak az izléstelen reklámok. Felfordult a gyomrom attól a román reklámtól, valami chips szerüség volt, azt hiszem, aminél  testrészek voltak össze vissza. Nem is ment sokáig. A holland arzenál azt hiszem azért túltesz mindenen. :) Most példának olyet teszek be, ami eredetileg nem is holland, úgyhogy nem bizonyitja eredeti feltevésemet. De már annyit láttuk Franket, a tele2 hálózat fekete birkáját, hogy az állati. :) A vicc benne mellékesen az, hogy az angol cheap - olcsó szót itt, és úgy néz ki még pár országban nyugodtan sheep - juhnak ejtik. (Hallottam már sokszor, egyszerűen nem tudod őket meggyőzni, hogy a cs és a ssss az két teljesen más dolog. Na, mindegy, sosem adom fel :) ) És akkor milyen okos is, hogy legyen egy olcsó tv-telefon-internetszolgáltató, ahol Frank, a birka a poén. Jüttek aztán az újabbnál újabb reklámok egymás után. Imhol vagyon az egyik példa. Frank különben a főnök, csak hogy meg lehessen különböztetni. :)



A következő részben az indai reklámok krémjét fogom bemutatni. Ajánlom előre is a felnőttpelenka betételét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése