2012. április 17., kedd

Utolso szaz meter holland vizsga elott

Meg egyet lehet aludni es itt a holland vizsgam. Huuu... ket nap, es tul vagyok rajta. Most mar nem is erdekel hogy fog sikerulni, csak azt szeretnem, ha vege lenne. 

Maga a vizsga negy reszbol all. Az olvasasnal 6 egyoldalas szoveget kell elolvasni es kerdesekre valaszolni, a szovegertes gyakorlatilag ugyanaz, csak akkor kazettarol hallgatod. Az irasnal rovid mondatokat, rovid levelet es ket esszet kell kiizzadni. Mivel ott lehet szotarat hasznalni, az meg megyeget. A beszedet viszont nagyon nem szeretem. Most mar minden nyelvvizsga (szinte), a Cambridge is, ajanl szamitogep alapu vizsgat. Sot, mint ahogy itt is, kotelezo. Mert olcsobb, nem kell ket vizsgaztato mindig jelen legyen, hasonlok. Arra nem tudom miert nem gondolnak, hogy a beszedben az interakcio is egy fontos szempont, hogy tudsz-e reagalni egy masik ember jol-rosszul elmondott mondatara. Ez mindig is jobban ment, mint a "van 15 masodperced, hogy valakinek elmagyarazd, hogyan mukodik az antennas telefon szateliten keresztul a hegyekben". Metakommunikacio a gep reszerol nuku. Te meg ulsz, es magyarazod a falaknak. Nem realis helyzet az biztos. 

Na, szaz szonak is egy a vege, csak meglesz, es csak lesz diploma, es csak orulni fogok, hogy ezt a ket evet vegigcsinaltam, neha verrel-veritekkel, neha orommel. Most inkabb az elobbi. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése